Terug naar overzicht

Sportcomplex Wilsele
Wilsele, België

Opdrachtgevend bestuur

stad Leuven zwembadsite Wilsele

Bouwheer

Sportavan Onroerend Goed NV

Programma

25m-bad, instructiebad, speelzone, wellness, cabinezaal, brasserie, sportzaal met tribune, danszaal, jeugdhuis

Taken

architectuur, waterbehandeling, interieur

Studiebureau

Technum Engineering NV – Hasselt (stabiliteit & technieken), Omgeving CV (landschapsarchitect, stedenbouwkundige)

Oplevering

2018

Bruto oppervlakte

± 5 000 m²

Bouwkost (excl. BTW)

± € 11 mln

Fotografie

LD-Architecten, LD-Architecten i.s.m. RE-ST (LD i.s.m. RE-ST), Groep Sportoase NV (SO)

LD i.s.m. RE-ST

Het sportcomplex beantwoordt aan het dorpsgevoel door op ‘gepaste schaal’ te communiceren met zijn omgeving. Met een wisselende dynamiek speelt het in op de textuur van de ‘woonbuurt’. Het is ontworpen als een modern ontmoetingshuis in het dorp. De verhaallijn van het gebouw wordt gevoed door de specifieke identiteit en uitwerking van de relaties tussen de verschillende onderdelen en de omgeving.

SO

We krijgen inkom-cafetaria en zwemmen aan het plein, vanuit de instructie en wellness kijken we naar de groene omgeving, de sporthal en danszaal op de verdieping springen discreet terug ten opzichte van de gevel.

SO

Het complex scharniert tussen kerk enerzijds en plein anderzijds. Het creëert zo een volwaardige semi-private ruimte aan de woningen, een jeugdzijde aan de spoorweg en dorpsplein aan de inkom-cafetaria. De volumes zijn strak en dynamisch met respect voor het bestaande weefsel, ze dringen zich niet op maar staan door eenvoud en toegankelijkheid ten dienste van het nieuwe centrum.

Een homogene leesbare architectuur, die speels en strak, tussen open en gesloten vormgeeft aan interactie, discretie, toegang, licht en zicht. De openingen zijn zo gepositioneerd dat ze reflectie vermijden en kiezen tussen interactie en discretie.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info