Terug naar overzicht

Sporthal Den Oosthoek
De Panne, België

Opdrachtgevend bestuur

gemeente De Panne

Bouwheer

gemeente De Panne

Programma

sporthal met vaste tribune, sporthal, klimzaal, multifunctionele ruimte, powerzaal, cafetaria

Taken

architectuur, interieur

Studiebureau

Dirk Gobbers Engineering BV (stabiliteit & technieken), Buro Bossaert (omgevingsaanleg)

Oplevering

2014

Bruto oppervlakte

± 5 700 m²

Bouwkost (excl. BTW)

± € 6 mln

Fotografie

LD-Architecten, Dirk Gobbers Engineering BV (DG)

De nieuwe sporthal werd gebouwd op de site van de oude sporthal en zwembad en is ontworpen met maximale aandacht voor het aanpalende duinengebied en zo weinig mogelijk hinder voor de omgeving.

Het gebouw is ontworpen in zichtbaar blijvend ter plaatse gestort beton met aan de inkom en de cafetaria plaatselijk overgangsstukken uit ribben in padoek.

Het is een strakke, sobere en duurzame architectuur. De afschuiningen van de gevels en de iets lagere voor- en achterbouw minimaliseren de visuele impact van het gebouw zonder aan functionaliteit te verliezen.

Het programma omvat een nieuwe sporthal, danszaal, powerzaal, klimzaal en cafetaria. De sporthal bestaat uit vier velden waarvan een zaal uitgerust is met een vaste tribune voor 260 bezoekers.

De klimzaal met een hoogte van 12 meter is de eyecatcher aan de inkomgevel. Op het gelijkvloers is de ruime cafetaria ideaal gepositioneerd tussen duinen, zuidoostzijde en buitensportterreinen.

De grote danszaal en de powerzaal bevinden zich op de verdieping. De passerelle op de verdieping maakt de connectie met de gelijkvloerse sporten.

Meer info:
https://www.depanne.be/product/716/sporthal-den-oosthoek

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info