nl
 • nl
 • en
 • fr
 • Terug naar overzicht

  Sportcomplex Schiervelde
  Roeselare, België

  Opdrachtgevend bestuur

  Stad Roeselare

  Bouwheer

  Groep Sportoase NV

  Programma

  25m-bad, instructiebad, speelzones, golfslagbad, glijbanencomplex, wellness, cabinezaal, brasserie, fitness

  Taken

  architectuur, waterbehandeling, interieur

  Studiebureau

  VK Engineering (stabiliteit & technieken), Omgeving CV (landschapsarchitect, stedenbouwkundige)

  Oplevering

  2018

  Bruto oppervlakte

  ± 6 600 m²

  Bouwkost (excl. BTW)

  ± € 15.5 mln

  Fotografie

  LD-Architecten, VK Engineering (VK), Groep Sportoase NV (SO)

  VK

  De site “Schiervelde” heeft een strategische positie tussen ring, Mandel en beursgebouw. De architectuur legt de relatie met en begrenst waar nodig met de omgeving. Zo krijgen we sport op de verdieping als vitrine naar de ring, recreatie als versterking en landmark binnen de recreatieve structuur van de Mandel en een inkom in relatie met parking en beursgebouw. De gelaagdheid in de functies en de specifieke binnen-buitenrelaties zorgen voor een diversiteit aan sferen.

  Door de opbouw van de zwemhal in twee verdiepingen krijgen we naast een open gevoel ook een eigen identiteit voor de onderdelen. Vanuit sport en instructie kijken we enerzijds uit op de recreatie en vormen we anderzijds een gebouwmantel die de recreatie buffert naar parking en ring.

  De recreatie is op die manier ingekapseld om zich bijna exclusief en idyllisch te richten op de natuur van de Mandelvallei. De continuïteit van de beleving tussen de twee verdiepingen wordt versterkt door een centrale doorsteek met trappen en het overkragende instructiebad.

  SO
  SO
  SO
  SO
  VK

  De recreatie is opgebouwd van actie naar rust. De actie bevindt zich onmiddellijk onder de fitness met twee glijbanen, een familieglijbaan en de exclusieve duoracer, om dan over te gaan in wellnessbad, golfslagbad en spraypark.

  Meer info:
  https://www.bouwenaanvlaanderen.be/artikel/sportoase-schiervelde-roeselare-zwembad-als-blikvanger-voor-de-omgeving/

  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info