Terug naar overzicht

Zwembad Duinenwater
Knokke-Heist, België

Opdrachtgevend bestuur

AGSO Knokke-Heist

Bouwheer

Sportoase Duinenwater NV

Programma

25m-bad, instructiebad, speelzones, glijbanencomplex, wellness, cabinezaal, brasserie, fitness

Taken

architectuur, waterbehandeling, interieur

Studiebureau

Tractebel (stabiliteit en technieken)

Oplevering

2012

Bouwkost (excl. BTW)

± € 21.25 mln

Fotografie

Rotor Group (RG), Groep Sportoase NV (SO)

SO

Het complex is geïntegreerd in een groene omgeving rond de put De Cloedt en heeft de beeldkwaliteit zoals die is vastgelegd voor de residentiële ontwikkeling van de site Duinenwater.

Het project is ontworpen met een sobere materiaalkeuze (wit geschilderde baksteen, terracotta pannendak) en volumetrie die in harmonie is met zijn omgeving en de kustarchitectuur van Knokke-Heist. Waardevolle elementen zijn het verhoogde terras en de grote ramen met uitzicht op de vijver.

SO
RG
ORO

In één enkele infrastructuur zijn zowel een uitgebreid zwembadcomplex, een cafetaria, een danszaal, een spinningzaal en een fitnesszaal ondergebracht. De zwembadruimte bestaat uit verschillende zones die onderling met elkaar verbonden zijn: een 25m-bad, een recreatiezone met glijbanencomplex, een multifunctioneel bad voor groepslessen, een kinderzone en een rust- en relaxatiezone.

SO
RG

Het autonome sportbad alsook het body-mind bad zorgen voor de nodige rust voor sport- en instructielessen. Daarnaast vinden we een heus recreatiecomplex. Er zijn 5 glijbanen, een waterspeeltuin, een combibad met golfslag, een wellnessbad, sauna’s, stoombaden, een ijsgrot en een jacuzzi. Diverse sferen zorgen voor een specifieke beleving van de verschillende onderdelen tussen actief en passief zonder het samen beleven te vergeten.

RG
RG
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info