Terug naar overzicht

Zwembad Balsakker
Lille, België

Opdrachtgevend bestuur

gemeentebestuur Lille

Bouwheer

Groep Sportoase NV

Programma

25m-bad, speelzone, jacuzzi, sauna, brasserie, fitness

Taken

architectuur, waterbehandeling, interieur

Studiebureau

Omgeving CV (landschapsarchitect, stedenbouwkundige), Tractebel (stabiliteit & technieken)

Oplevering

2024

Fotografie

LD-Architecten

De langgerekte transparante, dynamisch vorm geeft een nieuw gezicht aan de volledige sportsite. Een vormelijk spel van open-gesloten, bebouwd-overbouwd, hoog-laag, binnen-buiten, vertrekt vanuit een respectvolle relatie van de bestaande infrastructuur en de omgeving.

Het zwembad verweeft zich functioneel met de huidige infrastructuur tot één nieuw sportcomplex.

De inkom zit strategisch als schakel tussen binnen en buiten sporten. De grote luifel met terras en de gesloten gevel op de verdieping trekken de aandacht naar deze centrale functie. Ze dragen bij tot de leesbaarheid van het gebouw vanuit de verschillende circulatiestromen op de site.

De groene patio op de verdieping zorgt voor een respectvolle aansluiting tussen bestaand en nieuw deel van de cafetaria/gebouw en verhoogt het spel van licht en zicht tot diep in het gebouw.

De zwemhal is één open beleving met diverse sferen. Het programma is zowel sportief, educatief als recreatief.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info