Terug naar overzicht

Zwembadcomplex De Lo
Heist-Op-Den-Berg, België

Opdrachtgevend bestuur

gemeente Heist-Op-Den-Berg

Bouwheer

Groep Sportoase NV

Programma

25m-bad, instructiebad, speelzones, glijbanencomplex, wellness, cabinezaal, brasserie, fitness

Taken

architectuur, waterbehandeling, interieur

Studiebureau

VK Engineering (stabiliteit & technieken), Omgeving CV (landschapsarchitect, stedenbouwkundige)

Oplevering

2019

Bruto oppervlakte

± 5 925 m²

Bouwkost (excl. BTW)

± € 12.8 mln

Fotografie

LD-Architecten, Groep Sportoase NV (SO)

Het nieuwe zwembadcomplex Hof van Riemen treedt in dialoog met zijn omgeving door zijn bijzondere vormgeving: het volume bouwt zich harmonieus op vanuit de laagte van het uitgestrekte landschap naar de hoogte toe waar het de inkom van het gebouw markeert. De dakvorm is een veruitwendiging van de onderliggende functies.

SO

De waterdiepte van het sportbad correspondeert met het bovenliggend hellend dak: laag waar het ondiepe water is, hoog waar het water diep is. De cafetaria, fitness en danszaal bevinden zich in de hogere dakvlakken en kijken letterlijk vanuit de hoogte op de zwembaden of omgeving.

SO

Het ontwerp past zich in het landschapspark in maar heeft toch een hedendaagse uitstraling door de pure vormgeving. Het gebouw wordt een belangrijk herkenningspunt in het landschap door de houten gevelvlakken gecombineerd met een bronskleurig accent aan de inkompartij. Het zwembadcomplex staat op het kruispunt van de recreatieve fietsroute tussen het stadscentrum en park en de oprijlaan naar de parking. De gevelopeningen zijn strategisch geplaatst.

Het project heeft een duidelijke opsplitsing tussen sportbad met tribune en de instructie- recreatie baden. In de recreatie stellen we authentieke waarden in relatie met water centraal zoals het genieten van eenvoudige dingen, de stuwkracht van het water of net andersom het zacht opborrelde, de hitte van een stoombad of het verfrissende van een regengordijn.

SO
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info