nl
 • nl
 • en
 • fr
 • Terug naar overzicht

  Gevechtssporthal De Kouter
  Poperinge, België

  Opdrachtgevend bestuur

  AGB De Kouter

  Bouwheer

  AGB De Kouter

  Programma

  gevechtssporthal

  Taken

  architectuur, interieur

  Studiebureau

  VK Engineering (stabiliteit en technieken)

  Oplevering

  2016

  Bouwkost (excl. BTW)

  ± € 2.35 mln

  Fotografie

  LD-Architecten, Bouwbedrijf Furnibo (BF)

  De gevechtssporthal wordt niet als solitair element op de site geplaatst maar gaat de uitdaging aan de sportsite te binden als één geheel. De opdracht bestond erin om enerzijds een gevechtsporthal te bouwen en anderzijds een energetische studie van de bestaande infrastructuur te doen. Het ontwerp benadert dit niet als twee losstaande oefeningen maar integreert de bestaande infrastructuur in het nieuwe verhaal van één duurzaam sportcomplex.

  Duurzaamheid is hier een geïntegreerd denkproces waarin de globale beeldkwaliteit en functionaliteit wordt aangepakt. Een leesbaar nieuw sportcomplex met een duidelijke adresfunctie.

  BF
  BF

  Het bestaande-nieuwe gebouw krijgt een duidelijke structuur tussen sportzalen, kleed- en dienstruimten en toegang. Een leesbaar gebouw vanop de site en vanuit de toegangssas.

  BF

  De vormentaal van de oude sporthal met de typische uitspringende kolommen en baksteenarchitectuur vormt het archetype voor sport. In het concept van harmonie en globale aanpak vormt de bestaande vormentaal het uitgangspunt voor de nieuwe uitbreiding. Op speelse poëtische manier onderbreken verticale glaslijnen de nieuwe gevels. Zij vormen ook meteen de communicatie tussen het gebouw en zijn omgeving.

  BF
  Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info